Osvětlení restaurací

Chcete do své restaurace nalákat zákazníky? Naservírujte jim kromě parádní nabídky pohoštění také příjemné osvětlení. Správně zvolené osvětlení přináší řadu benefitů pro hosty. A spokojený host zase pro provozovatele restaurací.

Proč je důležité vhodné osvětlení

Když vstoupí host do restaurace, jako první na něj zapůsobí míra osvětlení. Teprve poté začne vnímat další detaily.

Pokud se jdete najíst do restaurace, ve valné většině případů předpokládáte, že ve vás zavládne klid a pohoda, starosti všedních dní odložíte stranou. Příjemná atmosféra je však nesmírně důležitá také při obchodních jednáních.

Díky vhodně zvolenému osvětlení nebudou moci vaši hosté od občerstvení odtrhnout zrak. Konzumace jídla se tak stane dvojnásobným požitkem.

Na co dbát při osvětlování restaurace?

  • Intenzitu osvětlení přizpůsobte zamýšlené atmosféře – pokud jste zaměřeni zejména na obědová menu a obecně denní provoz, dejte přednost silnějšímu prosvětlení; pokud chcete fungovat zejména jako noční podnik, volte střídmější osvětlení.
  • Myslete však na to, že host by měl vidět na jídelní stůl, osoby kolem sebe a přečíst si bez potíží nabídku z jídelního lístku.
  • Dejte pozor, aby osvětlení nemířilo hostům přímo do očí a zbytečně je neoslňovalo.
  • Snažte se světlem navodit pocit klidu a uvolnění. Toho docílíte osvětlením s teplým tónem. Čím lépe se u vás budou cítit, tím raději se k vám budou vracet.

Nebojte se s pomocí světla zvýraznit některé detaily, např. rostliny a jiné dekorace.

Snažte se vyvarovat barevných světel u stolů, docházelo by ke zkreslení vzhledu servírovaných pokrmů.

Osvětlení vhodná pro rozjasnění restaurace

S výhodou můžete využít k osvětlení interiéru restaurace lampy, stropní svítidla či závěsné lustry. Ty by měly plnit nejen funkční úlohu, ale také designovou.

Volit můžete také LED svítidla, ať už bodová, pásková či trubicová.

Na trhu je také možnost volby širokého spektra materiálu, z něhož je svítidlo vyrobeno. Dále můžete vybírat na základě výkonu světelného zdroje a jejich počtu, ev. podle druhu patice žárovky.

Máte zájem o konzultaci nebo se chcete sejít osobně?

Napište nám a my se Vám do 24 hodin ozveme zpátky, nebo nám pošlete nezávaznou poptávku

Nebo volejte

777 647 215